Nagy Anikó

coach, tréner, tanácsadó

Hiszek az emberekben, a változásban. Abban, hogy mindenki rendelkezik belső erővel és a jelenleginél többet is ki tud hozni magából.

Bízzunk magunkban, a belső erőnkben.

2019-09-30

Sokszor látom, hogy valaki megreked a karrierjében. Ugyanazokat a köröket futja, ugyanazokban a helyzetekben találja magát és egyedül nem tud kilépni belőle. Ekkor kéri szakember, egy külső szemlélő segítségét.

A coaching folyamatban elkezdünk beszélgetni, kiderül, hogy az illető több főiskolát és tanfolyamot elvégzett, tervei, változatos munkahelyei és pozíciói voltak, közben családot alapított.

Amikor megkérdezem, miben hisz az életben, így válaszol: „magamban nem, nem ismerem az értékeimet”.
Saját bevallása szerint nincs önbizalma az útját járni és kiállni magáért.

Folytatjuk a beszélgetést tovább és az elmondottak alapján elismétlem neki, hogy milyen okos, tanult, milyen sokrétű tapasztalata van, mennyi minden érdekli, milyen könnyen vált, gyorsan hoz döntést, ambiciózus, szereti a változatosságot, szorgalmas, talpraesett. És magára ismer ?. Pedig ezeket ő mondta el magáról.
És én látok még tovább. Ha mindezt valójában felhasználná a jövője érdekében, mekkora sikereket érhetne el az életében, könnyedén megvalósíthatná az álmait.

A coach tükröt tart, összefoglalja a hallottakat, fókuszt ad, más szemszögből világítja meg a történteket. Ezzel a sokszor természetesnek tűnő dolgok értékként és képességként jelennek meg, mellyel nő az önbizalom.

Bízzunk magunkban, a belső erőnkben. Használjuk és éljünk jól!