Nagy Anikó

coach, tréner, tanácsadó

Hiszek az emberekben, a változásban. Abban, hogy mindenki rendelkezik belső erővel és a jelenleginél többet is ki tud hozni magából.

Ne szabotáljuk magunkat, éljünk jól! :)

2019-09-30

Ma együtt ebédeltem és beszélgettem egy nagyon szorgalmas ismerősömmel. Ez a változatos munkahelyi pozícióiból és a folyamatos tanulási vágyából is kiderül. Megütötte a fülemet egy mondat, ahogy mesélt magáról: „Elvégeztem a főiskolát, DE nincs meg a diplomám, mert nem csináltam meg a nyelvvizsgát.”

A múlt heti tréningen is beszéltünk a DE szócska erejéről, hogyan tudjuk vele rombolni magunkat és hogyan nem ismerjük el az értékeinket általa. Emellett, ha a hiányra fókuszálunk, semmibe vesszük a teljesítményünket. Holott több évet fektetünk a tanulásba, a vizsgákba és mennyi mindenről lemondunk ilyenkor a hosszú távú siker érdekében, ami önmagában is becsülendő.

A DE után következő rész felülírja a mondat első felét. Általában a pozitív rész kerül oda, amit rögtön semlegesítünk is.

Fordítsuk meg a két tagmondatot a DE körül és máris másképp hangzik: „Nem csináltam ugyan meg a nyelvvizsgát, DE az államvizsgám megvan.”

Ne szabotáljuk magunkat, éljünk jól!